អាវុធដ៏មានប្រសិទ្ធិភាពប្រឆាំងជំងឺទឹកនោមផ្អែមនិងជំនួយផ្លូវភេទម្រុម

អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏មហិមាសម្រាប់សុខភាព​នៃម្រុំ​


​​ខ្លឹមសារ​នៃ​តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​​ដ៏​អស្ចារ្យ​នេះ

      ស្លឹក ម្រុម គឺ​ជា​ឃ្លាំង​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​មួយ​។ ពួក​វា​មាន​ផ្ទុក​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ចំនួន​ប្រាំពីរ​ដង​ច្រើន​ជាង​ចេក ​និង​ពីរ​ដង​ចំនួន​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ទឹក​ដោះ​គោ​។ ទឹកដោះគោ​ត្រូវ​បាន​ចាត់ទុកថា​ជា​ប្រភព​ដ៏​សំខាន់​នៃ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ប៉ុ​ន្ដែ​ស្លឹក ម្រុម មាន​បួន​ដង​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ច្រើនជាង​ទឹកដោះគោ​។ ពួក​គេ​មាន​ផ្ទុក​វីតាមីន A បួន​ដង​ច្រើនជាងការ៉ូ​ជាង carrots ។ ម្សៅ ម្រុម ដែល​ត្រូវ​បាន​រៀបចំ​ដោយ​កិន​ស្លឹក​ស្ងួត​នៃ moringa មាន​ប្រាំពីរ​ដង​ច្រើន​ជាង​វីតាមីន C ជាង​ផ្លែក្រូច​, 25 ដង​បរិមាណ​នៃ​ជាតិ​ដែក​នៅ​ក្នុងស្ពៃ គឺ 36 ដង​នៃ​ម៉ាញេស្យូម​នៅ​ក្នុង​ស៊ុត 50 ដង​ច្រើន​ជាង​វីតាមីន B3 ជាង​ស​ណ្តែ​ក​ដី​និង 50 ដង​ច្រើន វីតាមីន B2 ជាង​ចេក​។

នេះ​ជា​រឿង​ដ៏​អស្ចារ្យ​បំផុត​អំពី ម្រុំ

      គឺ​ថា​ផ្នែក​ទាំងអស់​នៃ​ ម្រុំ ​រួម​បញ្ចូល​ទាំង​ខ្លួន ​សំបក​, ឬ​ស​, ស្លឹក​, ផ្កា​, គ្រាប់​ពូជ​, ដើមនិង មែក គឺ​ជា​ឃ្លាំង​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្មមាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​ច្រើន​រាប់មិនអស់​និង​មាន​សមត្ថភាព​នៃ​ការ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ជាច្រើន​។ ចំពោះ​ហេតុផល​នេះ​, វា​ត្រូវ​បាន​អោយឈ្មោះថា​ជា​«​ដើម​ឈើ​អព្ភូត​ហេតុ​ដ៏​អស្ចារ្យ "និង​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​យ៉ាង​ទូលំទូលាយ​នៅ​ក្នុង​ឱសថ​បុរាណ​។ អត្ថប្រយោជន៍​សុខភាព​នានា​នៃ ម្រុំ មាន​ដូច​ខាងក្រោម​។

1. គ្រាប់ពូជ​នៃ ម្រុំ មាន​ផ្ទុក​ប្រេង​ដែល​អាច​បរិភោគ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា 40 ភាគរយ​ប្រេង​​។ ប្រេង​, ផ្អែម​និង​ក្លិន​នេះ​គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ហើយ​ស្រដៀង​ទៅ​នឹង​ប្រេង​អូ​លីវ​នៅ​ក្នុង​លក្ខខណ្ឌ​នៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​របស់​ជីវិត​។
2. ស្លឹក ម្រុំ គឺ​ជា​ការ​ប្រើ​ច្រើន​បំផុត​ផ្នែក​ខ្លះ​នៃ​រោងចក្រ​នេះ​។ ស្លឹក​ទាំង​នេះ​គឺ​ជា​ការ​ដែល​អាច​បរិភោគ​បាន​។ ពួក​គេ​មាន​សារធាតុដែកច្រើន​ជាង​បី​ដង​​ ជាងបន្លែម្យ៉ាងដូចស្ពៃខ្មៅ និង ត្រគូន។
3. ម្រុំ មាន​ផ្ទុក​ពពួក​អាស៊ី​ត​អាមីន​ចាំបាច់​ទាំង​អស់​ដែល​ត្រូវការ​ដោយ​រាងកាយ​។ អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​ជា​ប្លុក​អគារ​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ត្រូវ​ការ​ដើម្បី​លូតលាស់​, ការ​ជួសជុល​និង​រក្សា​កោសិកា​។ រាងកាយ​មនុស្ស​ផលិត​អាស៊ីដ​អា​មី​ណូ​ពី 10 ទៅ 12 ឆ្នាំ​។ អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​ដែល​នៅ​សល់មានក្នុងម្រុំ 8 ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ថា​ជា​អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​ដ៏​សំខាន់​ដែល​គួរតែ​ត្រូវ​បាន​ផ្ដល់​ពី​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​ពួក​គេ​។ បញ្ជី​នៃ​អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​សំខាន់​និង​ផល​ប្រយោជន៍​របស់​ពួក​គេ​ត្រូវ​បាន​ផ្តល់​ឱ្យ​ដូច​ខាងក្រោម​។
ISOLEUCINE ជួយ​ក្នុង​ការ​កសាង​ជាតិ​ប្រូតេអ៊ីន​និង​អង់ស៊ីម​និង​ការ​បង្កើត​សមាសភាគ​នៃ​គីមីសរីរាង្គ​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ​។
LEUCINE កសាង​ប្រូតេអ៊ីន​និង​អង់ស៊ីម​រួម​ជាមួយ isoleucine ដើម្បី​បង្កើន​ថាមពល​រាងកាយ​និង​ ប្រព័ន្ធរុំញោច(ប្រុងប្រយ័ត្ន)​។
Lysine ធានា​ស្រូប​យក​បរិមាណ​នៃ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ក្នុង​សរីរាង្គ​និង​ជំនួយ​ក្នុង​ការ​បង្កើត collagen និង​ផលិត​អង់​អ័រម៉ូន​និង​អង់ស៊ីម​។ រក្សា​តុល្យភាព​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដែល​បាន​កាត់​បន្ថយ​កំណើន​មេរោគ​​។
METHEONINE ផ្ដល់​ស្ពាន់ធ័រ​ដល់​រាងកាយ​និង​ការពារ​បញ្ហា​សក់​ស្បែក​និង​ក្រចក​។ បន្ថយ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ដោយ​ការ​បង្កើន​ផលិត​កម្ម​របស់ lecithin ថ្លើម​។ ជួយ​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​ថ្លើម​និង​រលាក​ប្លោកនោម​។
PHENYLALAINE នៃ​សារធាតុ​គីមី​ដែល​តម្រូវ​ឱ្យ​មាន​ការ​ផលិត​ដើម្បី​បញ្ជូន​សញ្ញា​រវាង​កោសិកា​ប្រសាទ​និង​ខួរក្បាល​, ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺ​អត់​ឃ្លានអារហារ​។ វា​ក៏​ជួយ​បង្កើន​ការ​ចងចាំ​។
THREONINE ទម្រង់​ផ្នែក​មួយ​ដ៏​សំខាន់​នៃ collagen elastin​, និង​​ប្រូតេអ៊ីន​។ ការ​រំលាយ​អាហារ​, ជំនួយ​ការ​, ការ​ការពារ​ ការ​កកើត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ឡើង​នៅ​ក្នុង​ថ្លើម​និង​រលាក​ពោះវៀន​និង​បង្កើន​ការ​រំលាយ​អាហារ​។
TRYTOHYAN ផ្ដល់​ការ​គាំទ្រ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​និង​សម្រាល​នូវ​បញ្ហា​គេង​មិន​លក់​។ ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ថប់​អារម្មណ៍​បាក់ទឹកចិត្ត​និង​ជំងឺ​ឈឺ​ក្បាល​ប្រកាំង​។ មានការ​ថយ​ចុះ​ហានិភ័យ​នៃ​សរសៃឈាម​និង​បេះដូង​ ដូច​ដែល​វា​បាន​ជួយ​កាត់បន្ថយ​នូវ​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​រួម​ជាមួយ Lysine ។
VALINE ជ​ម្រុ​ញ​ចិត្ត​គំនិត​មួយ​យ៉ាង​មុត​សាច់ដុំ​សំ​រប​សំ​រួល​និង​អារម្មណ៍​ស្ងប់ស្ងាត់
4. ម្រុំ បាន​បន្សល់ទុក​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​បង្កើន​កម្រិត​ថាមពល​ក្នុង​លក្ខណៈ​ធម្មជាតិ​មួយ​ដែល​ត្រូវ​បាន​យូរអង្វែង​។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ផង​ដែរ​ដើម្បី​ព្យាបាល៖ ​ដំបៅ​ដាក់​កម្ហិត​ការ​ដុះ​ដុំ​សាច់​, ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺចាប់​និង​ការ​រលាក​និង​ការ​រលាក​សន្លាក់​ការ​ត្រួត​ពិនិត្យ​សម្ពាធ​ឈាម​។

5- ការ​ប្រើ​ប្រាស់​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់ ម្រុម ជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​របប​អាហារ​មាន​ភាព​ប្រសើរ​ឡើង​យន្តការ​ការពារ​ធម្មជាតិ​របស់​រាងកាយ​។ វា​គឺ​ជា​ភ្នាក់ងារ​រំញោច​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​និង​វា​ជា​ញឹកញាប់​ត្រូវ​បាន​ចេញ​វេជ្ជបញ្ជា​សម្រាប់​អ្នកជំងឺ​រងទុក្ខ​ជំងឺអេដស៍​។

6. វា​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន A ឬ Beta​-carotene និង​ដើរ​តួនាទី​ជា​អាវុធ​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព​ប្រឆាំង​ងងឹតភ្នែក​។

7 វា​បាន​ដើរ​តួនាទី​យ៉ាង​សំខាន់​របស់ម្តាយ​នៅ​ក្នុង​កំឡុងពេលការ​បំបៅ​ដោះ​កូន​។ ការ​ទទួលទាន ម្រុំ ត្រូវ​បាន​រាយការណ៍​ថា​ប​ណ្តា​ល​ឱ្យ​មាន​ការ​កើន​ឡើង​យ៉ាង​ច្រើន​នៃទឹក​ដោះ​។

8. ដូច​ជា​វា​រក្សា​តុល្យភាព​​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​, វា​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព​បំផុត​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​។

9. ការ​បង្កើន​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​មិន​ល្អ​ក្នុង​សេ​ណា​រី​យ៉ូ​បច្ចុប្បន្ន​នេះ​អាច​នាំ​ឱ្យ​មាន​កម្រិត​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​ខ្ពស់​។ ម្រុម ជួយ​ក្នុង​ការ​តុល្យភាព​កម្រិត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ក្នុង​រាងកាយ​។

10. ការ​ទទួលទាន​ស្លឹក ម្រុម រំញោច​រំលាយ​អាហារ​និង​កោសិកា​រចនាសម្ព័ន្ធ​នៃ​រាងកាយ​។

11. រោងចក្រ​នេះ​ក៏​មាន​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ ការពាមេរោគជា​ច្រើន​ដែល​ហេតុ​ដូចនេះ​ហើយ​អាច​ប្រើ​ជាការបន្សុតជាមួយ​និង​ detoxifier ធម្មជាតិ​។ ម្រុម ជួយ​ក្នុង​ការ​យក​ចេញ​និង​ការ បំផ្លាញ នៃ​សារធាតុពុល​កសាង​ឡើង​ដោយ​ការ​ទាក់​ទាញ​ការ​បញ្ចេញ​ជាតិពុល​ពី​ក្នុង​ឈាម​។
12. គ្មាន​ផល​ប៉ះពាល់​នៃ​ស្លឹក moringa ត្រូវ​បាន​គេ​រាយការណ៍​។ ដូច្នេះ​វា​អាច​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ប្រាស់​ដោយ​សុវត្ថិភាព​ដោយ​កុមារ​និង​មនុស្ស​ពេញវ័យ​។ សព្វថ្ងៃ​នេះ​វា​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុង​បបរ pasta​, និង​នំប៉័ងនៅចិននិងឥណ្ឌា ​ដើម្បី​បង្កើន​មាតិកា​សរ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​របស់​អាហារ​។
13. ថ្នាំ​គ្រាប់ម្រុម គឺ​ល្អ​ប្រសើរ​ជាង​ភាគ​ច្រើន​បំផុត​នៃ​ថ្នាំ​គ្រាប់​វីតាមីន​ចម្រុះ​និង​កាល់ស្យូម​ដែល​អាច​រក​បាន​នៅ​លើ​ទីផ្សារ​ដែល​ប្រើ​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​សំយោគ​។ ថ្នាំ​គ្រាប់ ម្រុម ត្រូវ​បាន​រៀបចំ​ពី​ស្លឹក ម្រុម និង មែក ដែល​ជា​ប្រភព​ធម្មជាតិ​នៃ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​និង​វីតាមីន​ចម្រុះ​វិធី​សា​ស្រ្ត​ក្នុង​ការ​បង្កើន​ដំណើរការ​របស់​ពួក​គេ​ដែល​អាច​រក​បាន​និង​ការ​ស្រូប​យក​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដោយ​រាងកាយ​។

14 គ្រាប់ពូជត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុងទឹកអប់​និង​ការផលិត​ប្រេង​ក្រអូម​នេះ​។ ផ្កា ម្រុម ដែល​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​តែ​រុក្ខ​ជាតិ​ដែល​មាន​ផ្ទុក​សារជាតិ flavonoids និង​សារជាតិ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​។

15 ដោយសារ​តែ​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​និង​ថ្នាំ​សំ​លាប់​មេរោគ​របស់​ពួកគេ​, ជួយ​សម្រួល​ដល់​ការប្រើប្រាស់​ឱ្យ​ជា​ថ្នាំ​គ្រាប់ moringa រង​របួស​ស្រាល​បាន​ឆាប់​រហ័ស​កាត់​បន្ថយ​​ជាំ​, និង​រលាក​។

16. ឫស​គល់​នៃ ម្រុម ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុង​ឱសថ​បុរាណ​ដើម្បី​ត្រួត​ពិនិត្យ​ជំងឺ​របស់​ប្រព័ន្ធ​ឈាម​រត់​, ការ​ដើម្បី​ជំរុញ​ចំណង់​អាហារ​និង​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​មុខងារ​បំពង់​រំលាយ​អាហារ​ផង​ដែរ​។ ក្នុង​ការ​បន្ថែម​ទៅ​ទាំង​នេះ​ពួក​គេ​អាច​ព្យាបាល​ការ​ខូច​មុខងារ​ផ្លូវភេទ​, បញ្ហា​រលាក​ផ្លូវ​បន្ត​ពូជ​ស្ត្រី​និង​ជំងឺ​រលាក​សន្លាក់​។

17 យោង​តាម​ការស្រាវជ្រាវ​, ធាតុ​មួយ​ចំនួន​មាន​នៅ​ក្នុង​ឫស ម្រុម អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​មហារីក​ក្រពេញ​អូវែ​, គ្រួស​ក្នុង​តម្រង​នោម​និង​ការ​រលាក​តម្រង​នោម​។ វា​បាន​លើក​កំពស់​មុខងារ​តម្រងនោម​ទាំងមូល​ដោយ​បើក​រាងកាយ​ដើម្បី​លាង​សម្អាត​ជាតិ​កាល់ស្យូម​និង​ផូ​ពី​តម្រងនោម​កាន់តែ​មានប្រសិទ្ធភាព​។

អត្ថប្រយោជន៍​ម្រុមសម្រាប់សក់

សក់​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​ធ្វើអោយ​ប្រសើរ​ឡើង​នូវ​រូបរាង​រាងកាយ​បាន​ក្នុង​កម្រិត​មួយ​ដ៏​អស្ចារ្យ​។ បញ្ហា​សុខភាព​ឬ​កង្វះ​អាហារូបត្ថម្ភ​អាច​បំផ្លាញ​សក់​និង​បង្ក​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ដូច​ជា​ការ​អង្គែ​ស្បែក​ក្បាល​។ ហេតុនេះ​ហើយ​បាន​ជា​ការ​ទទួលទាន​ត្រឹមត្រូវ​នៃ​វីតាមីន​និង​សារធាតុ​រ៉ែ​គឺ​ជា​ការ​ចាំបាច់​សម្រាប់​ការ​រក្សា​សក់​របស់​អ្នក​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ វីតាមីន​មួយចំនួន​, ការ​ជីក​យក​រ៉ែ​និង​អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ចូល​រួម​នៅ​ក្នុង​ការ​បង្កើត​នៃ​ប្រូតេអ៊ីន keratin នេះ​។

18 ម្រុម មាន​មាតិកា​ខ្ពស់​នៃ​សារជាតិ​វីតាមីន A​​​, លើកកម្ពស់​កំណើន​សក់​និង​ការថែទាំ​។ ចែក​ចាយ​ល្អ​បំផុត​នៃ​ការ​អុក​ស៊ី​សែន​និង​សារធាតុចិញ្ចឹម​ពី​ប្រព័ន្ធ​ឈាម​រត់​ទៅ​កាន់​ឫស​សក់​គឺ​មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​ការ​រីក​លូតលាស់​សក់​ឱ្យ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​។ វីតាមីន A ដើរ​តួនាទី​យ៉ាង​សំខាន់​ក្នុង​ការ​អភិវឌ្ឍ​កោសិកា​និង​ជាលិកា​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​និង​ការ​កាត់​បន្ថយ​នៃ​ការ​បាត់​បង់​សក់​។ កង្វះ​នៃ​វីតាមីន A អាច​ប​ណ្តា​ល​ឱ្យ​ស្បែក​ក្បាល​ក្រាស់​នៃ​សក់​ស្ងួត​និង​អង្គែ​ស្បែក​ក្បាល​។
19 ម្រុម ក៏​មាន​ជាតិ​ស័ង្កសី​ដែល​ជំរុញ​កំណើន​សក់​ដោយ​លើក​កំពស់​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​។ ស័ង្កសី​និង​ស៊ី​លី​កា​រួម​ជាមួយ​វីតាមីន A ការពារ​ការ​ស្ងួត​និង​ការ​ស្ទះ​នៃ​ក្រពេញ​បញ្ចេញ​ជាតិ​ខ្លាញ់​។ ក្រពេញ sebaceous ត្រូវ​ទទួល​ខុស​ត្រូវ​សម្រាប់​ការ​ផលិត​សារធាតុ​ខ្លាញ់​។ កង្វះ​ស័ង្កសី​អាច​នាំ​ឱ្យ​ស្វិត​នៃ​ឫស​សក់​ដោយ​សារ​តែ​ការ​ចុះ​ខ្សោយ​នៃ DNA និង​សំយោគ​ប្រូតេអ៊ីន​នេះ​។ ស័ង្កសី​ក៏​មាន​ឥទ្ធិពល​នៃ​អាស៊ី​ត nucleic។

20. វីតាមីន E ក្នុង ម្រុម សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​គឺជា​ការ​ភ្ញោច​ចរន្ត​ឈាម​ដែល​នៅ​ជុំវិញ​ស្បែក​ក្បាល​។ លំហូរ​ត្រឹមត្រូវ​នៃ​ឈាម​ទៅកាន់​ស្បែក​ក្បាល​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​ស្រូប​យក​សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ឫស​សក់​នេះ​។

21 ម្រុម គឺ​ឃ្លាំង​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ទាំង​អស់​ដែល​បាន​ទាមទារ​សម្រាប់​សក់​មាន​សុខភាព​ល្អ​បាន​។ ការ​ជ្រុះ​សក់​កើត​មាន​ឡើង​ដោយ​សារ​តែ​ការ​កង្វះ​នៃ​វីតាមីន​ពិសេស​គឺ​វីតាមីន B6 ប្រណាំង​, biotin​, inositol និង​អាស៊ី​ត​ហ្វូ​លិ​ន​។ ចរាចរ​ឈាម​បាន​ត្រឹមត្រូវ​ដើម្បី​ឱ្យ​ស្បែក​ក្បាល​អាច​ឱ្យ​ឫស​សក់​មាន​ការ​កើន​ឡើង​កាន់​តែ​ខ្លាំង​និង​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ វីតាមីន C វីតាមីន E រួម​គ្នា​ជា​មួយ​នឹង​ការ​កែ​លម្អ​ការ​ជួយ​ក្នុង​ការ​ចរាចរ​ឈាម​ក្នុង​នៃ​ស្បែក​ក្បាល​។ វា​ជា​ការ​សំខាន់​ណាស់​ក្នុង​ការ​រក្សា capillaries ដែល​ដឹកនាំ​ឈាម​ទៅ​លើ​ឫស​នេះ​។

22 ម្រុម មាន​បរិមាណ​ច្រើន​ក្រៃលែង​នៃ​សារធាតុ​រ៉ែ​ដូចជា​កាល់ស្យូម​, ជាតិ​ដែក​, ប៉ូតាស្យូម​, ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​, selenium​, ទង់​ដែង​និង​ម៉​ង់​ហ្គា​ណែ​ដែល​មាន​សារៈ​សំខាន់​សម្រាប់​សក់​មាន​សុខភាព​ល្អ​។

23 ប្រេងម្រុម គឺ​ជា​អាហារ​បំប៉ន​ធម្មជាតិ​សម្រាប់​ការ​កែលំអ​សុខភាព​និង​កម្លាំង​នៃ​សក់​និង​ស្បែក​ក្បាល​។ ម៉ាស្សា​ទៀងទាត់​ជាមួយ​ប្រេង​នេះ​អាច​ជួយ​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ដាច់​ស្រយាល​បំបែក​និង​អង្គែ​ស្បែក​ក្បាល​វា​ផ្គត់ផ្គង់​វីតាមីន​សារជាតិ​រ៉ែ​ដើម្បី rejuvenating និង​ឫស​សក់​និង​ជាលិកា​នៃ​ស្បែក​ក្បាល​។

អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះស្បែក​របស់ ម្រុម​:

មិនគ្រាន់​តែ​ដូច​ជា​សក់​មាន​សុខភាព​ល្អ​, ការ​ផ្គត់ផ្គង់​សរ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​បាន​ត្រឹមត្រូវ​គឺ​មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​ការ​ថែរក្សា​នៃ​ស្បែក​ដែល​មាន​សុខភាព​ល្អ​នោះ​ទេ​។ ម្រុម ត្រូវ​បាន​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ដូចជា​ការ​កាល់ស្យូម​, វីតាមីន A​​​, B​, C​, D​, E​; សារធាតុ​រ៉ែ​ដូច​ជា​ការ​ទង់​ដែង​, ដែក​, ស័ង្កសី​, ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម​ស៊ីលី​កា​និង manganese ។ ម្រុម មាន​សំណើម​និង​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ដែល​មាន​ជីវជាតិ​និង​ការ​លាង​សម្អាត​ដ៏​ល្អ​ឥត​ខ្ចោះ​ដែល​មាន​សមត្ថភាព​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ជា​ធាតុផ្សំ​សកម្ម​នៅ​ក្នុង​ផលិតផល​ថែរក្សា​ស្បែក​។

24. ម្រុម ត្រូវ​បាន​រក​ឃើញ​ដើម្បី​ឱ្យ​មាន​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​ប្រឆាំង​នឹង​ភាព​ចាស់​។ ផល​ប៉ះពាល់​នៃ​​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​នៅក្នុង​ស្បែក​មនុស្ស​ ប​ណ្តា​ល​ឱ្យ​រូបរាង​មានភាព​ជ្រីវជ្រួញ​និង​ធ្វើ​ឱ្យ​ស្បែក​ដែល​មាន​អាយុ​ និង​មិន​សូវ​ធន់​ទៅ​នឹង​បរិយាកាស។ ម្រុម មាន​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​លាង​សម្អាត​ដ៏​ល្អ​ដែល​ជា​ជំនួយ​ក្នុង​ការ​លាង​ សម្អាត​កោសិកា​ស្បែក​របស់​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ហើយ​ស្ដារ​ភាពរឹងមាំ​និង​សម្បុរ​យុវវ័យ​នៃ​ស្បែក​។

25 ស្លឹកម្រុម មាន​ប្រហែល 30 សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដែល​រួម​ចំណែក​យ៉ាង​ខ្លាំង​ឆ្ពោះ​ទៅ​រក​ស្បែក​មាន​សុខភាព​ល្អ​។ ប្រេង ម្រុម គឺជា​ការ​បឺត​យក​សារធាតុពុលលើក​ខ្ពស់​​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ក្នុង​ការ​ផ្តល់​ជូន​នូវ​ការ​ថែទាំទៅ​ក្នុង​កោសិកា​ស្បែក​។

26 ស្លឹកម្រុម​ផង​ដែរមាន​ផ្ទុក​ស្ពាន់ធ័រ​ រ៉ែ​នេះ​មាន​វត្តមាន​នៅ​ក្នុង​កោសិកា​នៃ​រាង​កាយ​និង​ជា​ធាតុ​ផ្សំ​ដ៏​សំខាន់​សម្រាប់ collagen និង keratin ។ ស្រទាប់​កូឡា​ជែ​ន​ដែល​ជា​សារធាតុ​ដែល​ផ្តល់​ភាព​បត់បែន ​យឺត​និង​ភាព​ទន់​ដល់​ស្បែក​និង keratin គឺ​ជា​សារធាតុ​រឹង​ដែល​ផ្ដល់​នូវ​ភាព​រឹង​ស្បែក​និង​កម្លាំង​។ សារធាតុ​ទាំង​ពីរ​នេះ​បង្កើត​បាន​ភាគច្រើន​នៃ​ជាលិកា​ស្បែក​និង​ត្រូវ​បាន​បង្កើត​ឡើង​ពី​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​សាងសង់​ពី​ស្ពាន់ធ័រ​។

27 ដកស្រង់​ពូជ​នៃ ម្រុម ឱសថ​មាន​ការ​ពេញ​និយម​នៅ​ក្នុង​វិស័យ​កែ​សម្ផស្ស​ដោយ​សារ​ការ​ថែរក្សា​ស្បែក​ការ​ព្យាបាល​របស់​វា​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​និង​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ​បន្សុទ្ធ​ស្បែក​។ វា​មាន​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​ត្រងចម្រោះដែល​បាន​ចាក់​ឫស​យ៉ាង​ជ្រៅ​នៅ​ក្នុង​ស្បែក​និង​មាន​ដ៏​អស្ចារ្យ​និង​លក្ខណៈ​សម្បត្តិ detoxifying rejuvenating ។ វា​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ត្រឹមត្រូវ​នៃ​ស្បែក​មាន​តុល្យភាព​ពណ៌​ស្បែក​ធម្មជាតិ​និង​សម្លេង​។

វា​ជា​ការ​លាង​សំអាត 30 និង​ពូជពង្ស moringa ភ្នាក់ងារ​ម្សៅ​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​មួយ​ដែល​ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ជា​មួយ​ធាតុផ្សំ​សកម្ម​នៅ​ក្នុង​ក្រែម​លាង​សម្អាត​។ វា​ការពារ​ស្បែក​ពី​ការ​ប្រកាន់ខ្ជាប់​ការ​បំពុល​បរិស្ថាន​និង​ផ្សែង​។ត្រូវ​បាន​ប្រើ​ក្នុង​ក្រែម​ការពារ​និង​មាន​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​ផ្តល់​នូវ​ការ​ការពារ​ប្រឆាំង​នឹង​ការ​ជក់​បារី​និង​ការ​បំពុល​លោហៈ​ធ្ងន់​។

តម្លៃ​អាហារូបត្ថម្ភ​នៃ ម្រុម​:

ជា​ការពិត​ដ៏​អស្ចារ្យ​បំផុត​អំពី moringa គឺ​ថា​វា​ជា​ឃ្លាំង​នៃ​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​និង​សារធាតុ​គីមី​ឱសថ​។ ផ្នែក​នានា​នៃ​ម្រុមនេះ​គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន A​​​, វីតាមីន C​, កាល់ស្យូម​, ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​, ដែក​និង​ប្រូតេអ៊ីន​។ វា​មាន plethora នៃ​សារជាតិ​អាស៊ី​ត​អា​មី​ណូ​សំខាន់​និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ចំនួន​ប្រាំបី​ជំងឺ​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ការ​វាយ​ប្រយុទ្ធ​គ្នា​ផ្សេង​ទៀត​ជា​មួយ​។ ម្រុម មាន​សារធាតុ​ចិញ្ចឹម​ច្រើន​ជាង 90 និង​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម 46 ផ្សេង​គ្នា​ដែល​បាន​ធ្វើ​ឱ្យ​វាក្លាយជារោងចក្រ នៃ​អាហារ​រូប​ត្ថ​ម្ភ​មួយ​។

0 comments: